Balkansko atletsko veteransko prvenstvo v dvorani – Novo mesto Spremenjen urnik in startna lista
1. marca, 2022
ODPRTO PRVENSTVO SLOVENIJE V DVORANI ZA VETERANE 2022
4. marca, 2022

Evropsko veteransko prvenstvo v dvorani je zaključeno in prav je, da povzamemo, kaj nam je prineslo. Slovenijo je zastopala 10-članska vitalna in atletskih bojev željna ekipa, ki je domov prinesla kar 14 odličij različnih žlahtnosti, kar Slovence uvršča na skupno 18. mesto med državami, dobitnicami kolajn. 

Vsekakor moramo izpostaviti starosto slovenskih veteranov – to je Marko SLUGA. Kljub lepim letom je v kategoriji M85 osvojil kar 6 odličij: dve zlati (višina, kopje) in štiri srebrna (kladivo, krogla, disk, gira). Temu lahko izrečemo le globoko spoštovanje. 

Odlično bero odličij je v kategoriji M65 prislužil tudi Miki PRSTEC, saj je poleg zlata v metu krogle osvojil še dve srebri (disk, gira). 

Po dve odličji sta osvojila Mojca BREGANSKI – v kategoriji Ž50 je zmagala v peteroboju in osvojila srebro v skoku v višino – ter Zdravko MAUKO, ki je v kategoriji M65 osvojil bron tako v peteroboju kot teku na 60m z ovirami. 

Med nosilce odličij se je z osvojenim srebrom v skoku v višino v kategoriji Ž70 uvrstila tudi Marjeta ČAD

Če osvojenim kolajnam dodamo še kar nekaj četrtih in petih mest, lahko mirno rečemo, da je naše zastopstvo izpolnilo tako lastna kot tudi naša pričakovanja. Ne glede na osvojeno mesto pa vsem udeležencem iskreno čestitamo za pogum in seveda za dosežke. 

Po dveletnem zatišju se tudi veteranska atletika zopet prebuja. Z veseljem pričakujemo naslednje dni in tedne, ko se zopet v večjem številu srečamo na Prvenstvu Slovenije za veterane ter na Balkanskem veteranskem prvenstvu v dvorani – obakrat v Novem mestu. 

IO ZAVS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja