Združenje atletskih veteranov Slovenije

Najboljša atletinja veteranka je Marjeta Čad, najboljši atlet veteran je Marko Božiček

V Zrečah smo se v soboto, 21. oktobra 2017, na letnem srečanju zbrali slovenski atleti veterani. Pregledali smo dosežke in ugotovili, da je letošnja rezultatska bilanca odlična, kar dokazujejo številne kolajne z velikih tekmovanj ter precej novih doseženih rekordov.

Proglasili smo najboljše posameznice in posameznike v 2017. Najboljša atletinja veteranka je Marjeta Čad, najboljši atlet veteran pa Marko Božiček. V posameznih atletskih kategorijah so slavili Desa Čalasan Grajžl in Dean Šrot (skoki), Desa Čalasan Grajžl in Marko Božiček (sprint in ovire), Marjeta Čad in Adi Vidmajer (meti), Jana Strahinič in Fabio Ruzzier (dolge proge in hoja) ter Desa Čalasan Grajžl in Miki Prstec (mnogoboj). Najkvalitetnejša rezultata sta dosegla Stanka Prezelj in Adi Vidmajer.

Tudi za naslednje leto smo si zadali ambiciozne cilje, med katerimi vsekakor prednjači izvedba BAVACS – Balkanskega atletskega veteranskega prvenstva na prostem v Celju.

V nadaljevanju smo zaradi poteka mandata razrešili dosedanji izvršni odbor in predsednika ZAVS ter izvolili novega. V naslednjem štiriletnem obdobju bo tako združenje vodil nov izvršni odbor v sestavi: Marko Sluga, Jana Strahinič, Damjan Gril, Zvonka Blatnik ter Mišo Matijevič. Slednji je prevzel tudi predsedniško funkcijo ZAVS.

Juretu Novaku, ki je naše združenje požrtvovalno vodil v kar dveh mandatih, smo se ob tej priložnosti zahvalili za ves vložen trud z željo, da bo članom novega izvršnega odbora prenesel svoje znanje in izkušnje. Kot je pravilno povedal tudi novi predsednik Mišo Matijevič: “Težko bo stopiti v Juretove čevlje.”