Združenje atletskih veteranov Slovenije

MARJETA ČAD IN ADI VIDMAJER NAJVETERANA v letu 2018

Novo mesto, 9. november 2018

V okviru Vseatletskega vikenda v Novem mestu sta bila nocoj na prireditvi ATLET LETA 2018 proglašena tudi najveterana za leto 2018. To sta Marjeta Čad in Adi Vidmajer.

MARJETA ČAD, nekoč odlična mnogobojka, v začetku letošnjega leta proglašena za najveteranko Balkana za leto 2017, je bila letos odlična tako v skoku v višino, kot tudi suvanju krogle in v metalskem peteroboju. V kategoriji Ž70 je marca v Madridu postala evropska dvoranska prvakinja v skoku v višino. Na BAMACS v Celju je bila najboljša v skoku v višino in v suvanju krogle. Letos je postavila tudi državni in balkanski veteranski rekord v kategoriji nad 70 let v skoku v višino in metalskem peteroboju.

ADI VIDMAJER – zanj lahko rečemo: enkrat metalec, vedno metalec. Vrhunski veteranski metalec kladiva, gire in krogle. Že v mesecu marcu je na dvoranskem EP v Madridu osvojil srebrni medalji v metu kladiva in gire ter tretje mesto v suvanju krogle in s tem napovedal svoj pohod na letošnji veteranski atletski Olimp. Tega je vsekakor osvojil septembra v španski Malagi, kjer je v kategoriji M75 postal svetovni veteranski prvak na prostem v metu kladiva. Njegov rezultat v metu kladiva je letošnji najbolje točkovan slovenski veteranski dosežek. Svetovni in evropskim titulam je dodal še tri balkanske – na BAMACS v Celju je zmagal v metu kladiva in gire ter v suvanju krogle. Letos je postavil tudi državni in balkanski rekord v metu gire.

Marjeta in Adi, ponosni smo na vaju!