Združenje atletskih veteranov Slovenije

BAMACS 2018

V Celju je od 21. do 23. septembra 2018 potekalo Balkansko veteransko atletsko prvenstvo na prostem. Med skoraj 600 udeleženci je bilo tudi 150 Slovencev. V treh tekmovalnih dneh smo podelili kar 345 kompletov kolajn. Naša ekipa je bila najuspešnejša ekipa prvenstva, saj je prejela kar 222 odličij, od tega 114 zlatih, 71 srebrnih in 37 bronastih.

Kar 108 slovenskih posameznikov se je okitilo s kolajno. Najuspešnejša med njimi je bila Ana Jerman s štirimi zlatimi odličji, kar nekaj pa jih je prejelo tri zlata odličja v posamičnih disciplinah – Marko BožičekAdi Vidmajer, Desa Čalasan Grajžl, Kazimira Lužnik, Mira Puhar, Erika Pirnat, Marjeta Čad, Zvezdana Kržič, Darko Kralj, Miki Prstec, Zdravko Mauko, Vladimir Savić in Ludvik Soklič. Slovenska ekipa je prislužila tudi sedem odličij v štafetnih tekih.

Kljub dežju drugi dan tekmovanja je bilo prvenstvo festival veteranske atletike in druženja atletov v zrelih letih.

S predajo zastave BAMA – Balkanske atletske veteranske zveze smo zadnji dan tekmovanja simbolično predali romunskim veteranom žezlo organizacije naslednjega prvenstva na prostem, ki bo septembra naslednje leto v Bukarešti.